söndag 22 januari 2017

Söndagstankar #4

Mitt kommande projekt (bokhyllan) ligger fortfarande på framtiden. Veckan har gått till att jobba och samtidigt vara lätt förkyld, vilket resultade i att jag inte orkat så mycket på kvällarna. Men så blir det ibland och inget jag hänger läpp för. Rensningen kommer - snart.

Istället tänkte jag idag berätta lite kort om några av mina möten med författare på bokmässan i Göteborg.
(Som vanligt, jag har träffat massor med olika människor och dessa är bara ett urval. Självklart finns det fler möten som varit speciella, men jag kan inte ha med alla.)

Emma Hamberg


Denna kvinna är fantastisk och jag blir lycklig bara av att se henne. Hon utstrålar en sådan positiv energi som vissa människor bara har. Man vill bara gå fram och krama om henne! Emma skriver en bokserie om Rosengädda, en liten ort med udda människor. Människor man lär sig älska och som man får följa i deras förändringar genom livets med- och motgångar. De flesta karaktärer i Emmas böcker kommer från personer hon träffat i verkliga livet på ett eller annat sätt. Hon har ett personligt kartotek med karaktärer där hon skriver in intressanta personer hon möter i livet. Vilken bra idé - och vilken ära för dem som lyckas hamna där.
Kontakt: @emmahambergskan
Tilde de Paula Eby


Jag tror inte att det finns någon som inte vet vem Tilde är, eftersom hon är en av våra stora TV-profiler. Alla kanske dock inte vet att hon skrivit en bok som heter "Tiden läker alla sår". En bok som handlar om hennes familjs historia och pryds av hennes vackra mamma på framsidan. Tilde visade sig vara en lika sympatisk och varm person som hon verkar på TV. Hon tog sig tid och pratade med alla som ville, och verkligen lyssnade. Vi stod och pratade ganska länge om livet och förhållanden, fastän vi aldrig tidigare möts. Innan vi skildes fick jag en varm kram och ett stort leende. Hon vet hur man sprider positiv energi den här kvinnan!
Kontakt: @tildedepaulaAnders de la Motte


Jag kände mig lite skeptisk när jag träffade den här mannen. Han stod bredvid en annan författare jag pratade med, och jag hade aldrig hört talas om honom. Vill du inte köpa min bok? undrade han, men jag var tveksam. Dock var han trevlig och mycket duktig på att prata, så jag kom tillbaka och gjorde det. Vilken tur - han skriver jättebra! Jag är så glad att jag upptäckte honom och att jag fortfarande inte har läst alla hans böcker. Då vet jag att jag har mycket bra kvar.. ;)
Anders är heltidsförfattare sedan 2012, tidigare arbetade han som säkerhetschef och som polis. Har skrivit Geim-triologin (som getts ut i 30-tal länder). "UltiMatum" och "MemoRandom", samt nu senast "Slutet på sommaren". Kontakt: @andersdelamotteHans Rosenfeldt och Michael Hjorth


Två  trevliga män som verkar trivas mycket bra med att skriva ihop.
Hans är kontrollfreak och Michael är drömmaren - de kompletterar varandra perfekt.
De planerar att ge ut 8 böcker i serien om Sebastian Bergman, kriminalpsyologen som även lider av sexmissbruk. De vill gärna göra en TV-serie av detta längre fram. När jag frågade dem vem de vill ha som Sebastian föreslog de Rolf Lassgård. Vi lär väl få se längre fram… :)
Jag hann även prata med Hans om TV-serien Bron som han är författare till. Spännande att få höra lite mer om tankarna bakom. Kontakt: @hansrosenfeldtofficialEmelie Schepp


Så inspirerad av den här kvinnan! Hon är liten, späd och vacker - men samtidigt tuff och smart. Driven, envis och trevlig. En levande bevis på att man inte behöver vara "antingen eller" utan att man kan vara "både och". Dessutom skriver hon hårdkokta deckare som är riktigt brutala på vissa ställen.
Det började med att hon själv lät trycka upp sina böcker, skötte all marknadsföring och försäljning ensam. Mycket jobb och envishet.
Idag är hon signad hos förlag och säljer sina böcker internationellt. En riktig framgångssaga! :)
Kontakt:@emelieschepp
Hemsida: http://emelieschepp.se/
Mhairi McFarlane 

En superhärlig tjej från Skottland. Lättsam och rolig. Någon man skulle vilja ha som tjejkompis och gå ut och roa sig med. Extra roligt att hon kommer ihåg mig ett år efter att vi träffats första gången - fantastiskt med tanke på alla människor hon träffar när hon reser runt med sina böcker.
Mhairi gillar inte passiva tjejer. Hon känns precis som huvudpersonerna i sina egna böcker. De vägrar vara ett offer, utan tar itu med sina liv.  Hon säger att hon tar inspiration från sina vänners liv. Sedan skriver när hon har lust och inte på disciplin vid något speciellt klockslag.
Kontakt Twitter: @MhairiMcF

Ja, det var allt för denna gång. Nu ska jag sätta mig och titta på tv-serier och koppla av innan arbetsveckan drar igång igen imorgon. Man kan ju inte bara läsa böcker… ;)

Ha en bra vecka så hörs vi nästa söndag! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar